Tijdelijke visa

 Werkvergunning

Om in aanmerking te komen voor een werkvergunning, heeft u een werkaanbod van een Canadese werkgever nodig. Het werkaanbod moet goedgekeurd worden door ESDC Canada.

Een werkvergunning is niet altijd even makkelijk om te regelen, zeker omdat uw werkgever in Canada bij het ESDC moet aantonen dat hij niemand anders in Canada kan vinden voor die functie. Weet de werkgever dit te kunnen aantonen én is het tekort erkend én voldoen zowel werkgever als werknemer verder aan alle voorwaarden, dan krijgt de werkgever toestemming om iemand van buiten Canada aan te nemen. Voor jongeren tot 31 jaar zijn de mogelijkheden eenvoudiger.

Werkvergunning voor jongeren

Ben jij tussen de 18-31 jaar en wilt je voor een jaar naar Canada? Dan zijn er mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een tijdelijk visum via het International Experience Canada uitwisselingsprogramma (IEC) voor jongeren tussen Nederland en Canada. Het is  belangrijk om dit visum op tijd aan te vragen: Er worden maar een beperkt aantal visums in dit programma afgegeven. Plan je reis daarom altijd 6 tot 12 maanden van te voren.
Er zijn twee programma’s voor Nederlanders: het populaire Working Holiday (open werkvergunningen) en het iets ingewikkelder Young Professional (gebonden werkvergunningen). Het uitwisselingsprogramma opent meestal het einde van het jaar. Je kunt je bij Visa4you het hele jaar door aanmelden, maar wees er snel bij, want zodra het programma opent zit het snel vol. Met dit visum mag je werken, maar niet studeren. Tevens kun je maar 1 keer deelnemen aan beide programma’s. Hoe de aanvraag precies in zijn werking gaat, kun je navragen bij een van onze collega’s.

Lees hier alles over het programma van 2018

Studentenvisum

Wanneer u langer dan 6 maanden een fulltime studie wilt volgen, heeft u een studentenvisum nodig. Om in aanmerking te komen voor een studentenvisum, moet u toegelaten zijn op de school of universiteit waar u wilt gaan studeren. Tevens moet u kunnen aantonen dat u over voldoende geld beschikt om u zelf te onderhouden en tevens de studie te kunnen betalen. Met dit visum mag u studeren, en in de meeste gevallen mag u daarnaast ook nog 20 uur per week werken.

Toeristenvisum (eTA), verplicht sinds maart 2016

Heeft u de Nederlandse nationaliteit en beschikt u over een Nederlands paspoort, dan heeft u vanaf 15 maart 2016 een toeristenvisum nodig wanneer u Canada wilt bezoeken. Dit toeristenvisum is de zogenoemde electronic Travel Authorisation (eTA), waarmee u maximaal 6 maanden zonder een ander visum in Canada kunt verblijven. U kunt bij ons terecht voor meer informatie en de aanvraag van een eTA.

Wilt u echter ook gaan werken of studeren, dan heeft u een bovengenoemde werkvergunning of studentenvisum nodig.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een tijdelijk visum voor Canada, dan kunt u onze online visumcheck invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw mogelijkheden te bespreken.