Canada

Het Canadese visumsysteem

Het Canadese immigratiesysteem kent verschillende visa om tijdelijk of permanent naar Canada te reizen of te emigreren. De verschillende visumcategorieën richt zicht met name op personen die een economische meerwaarde kunnen bieden aan het land.

Canada heeft een beroepen matrix waarin alle functietitels in niveaus worden ingedeeld, dit is de National Occupation Classification (NOC). Dit is van toepassing bij de Skilled Worker categorie en de Business Class categorie.

Voor welke visumcategorie u eventueel in aanmerking kunt komen om te emigreren naar Canada is afhankelijk van meerdere criteria. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende visa en de daarbij behorende eisen:

Skilled Workers

Werknemers in loondienst | Ondernemers buiten de Business Class
Lees meer

Business Class

Ondernemers | Investeerders
Lees meer

Family Class

Canadese partner | Ouders of grootouders van Canadezen
Lees meer

Tijdelijke visums

Werken en reizen voor een jaar | Studeren | Toeristen
Lees meer

 

Certificering visumspecialisten

De Canadese overheid heeft besloten dat alleen leden van de Immigration Consultants of Canada Regulatory Counsil (ICCRC) of advocaten/juridisch medewerkers in Canada of notarissen in Quebec u tegen een vergoeding mogen assisteren bij uw visumaanvraag. De immigratiedienst van de Canadese overheid wil hiermee nieuwe emigranten beschermen. Binnen Visa4you is Gwenda van Veldhuizen full member of the ICCRC (R420775). Jaarlijks worden ICCRC leden bijgeschoold en getoetst over de ontwikkelingen in de visumregelgeving. Onze visumconsultants zijn daarmee voortdurend op de hoogte van de veranderingen in visumaanvragen. Hiermee bent u bij ons dan ook verzekerd van een deskundige visumbegeleiding.

Uiteraard voorzien wij u graag van een passend advies. Wenst u een indicatie van uw visumkansen voor Canada? Op onze website vindt u de vrijblijvende visumcheck.