Nieuws

Groeiende vraag naar werknemers in Canada

Groeiende vraag naar werknemers in Canada

Aantal Canadese vacatures naar recordhoogte

Het aantal vacatures in Canada stegen naar een recordhoogte in het derde kwartaal van 2017, volgens een nieuw rapport van de ‘Canadian Federation of Independent Business’. Volgens het rapport hebben Canadese werkgevers niets soortgelijks meegemaakt sinds begin 2008. Hierdoor is ontstaat er een groeiende vraag naar werknemers in Canada.

Maar liefst 361.700 vacatures werden niet vervuld voor tenminste vier maanden, omdat werkgevers geen geschikte kandidaten hebben kunnen vinden. Deze situatie is een gevolg van de groeiende Canadese economie en een te kort aan vaardige kandidaten.

Indien u wilt uitvinden of u ook in aanmerking komt voor een visum, dan verwijzen wij u graag door naar onze kosteloze visumcheck.

Meeste vacatures beschikbaar in British Columbia

Onderzoek toont dat British Columbia op plek 1 staat wanneer het gaat om de meest beschikbare vacatures. 3,4% ofwel 60.100 vacatures zijn niet vervuld. Quebec komt met 3,1% op de tweede plaats gevolgd door Ontario met 3% en Saskatchewan met 3,4%. Maar ook in Alberta blijven veel vacatures open met een percentage van 2,2% ofwel 33.900 niet vervulde vacatures.

Ten slotte blijkt dat de provincies Manitoba en Newfoundland and Labrador een daling zien in de vacatures. Terwijl de provincies New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island geen veranderingen opmerken tussen het tweede en derde kwartaal van 2017.

Meer uitnodigingen in Express Entry voor mensen zonder werkaanbod

Nieuwe statistieken, gepubliceerd door de immigratiedienst (IRCC), laten zien dat er meer Express Entry kandidaten zonder werkaanbod worden uitgenodigd. Als gevolge van gerichte verbeteringen aan de manier waarop kandidaten worden gerangschikt.

Het volledige nieuwsbericht over dit item vind u hier.

 

 

 

Legalisatie homohuwelijk Australië

Australië stemt definitief in met het homohuwelijk

‘Wat een dag voor de liefde’ aldus de premier van Australië. Er werd gestemd voor gelijkheid, voor liefde. Na een lang en fel nationaal debat heeft het Australische parlement het homohuwelijk goedgekeurd. De wet zal over ongeveer een maar in werking treden. De eerste stellen hebben zich gemeld voor een huwelijk in januari.

Deze prachtige ontwikkeling heeft tevens positieve gevolgen voor visumkandidaten in een ‘same-sex’ relatie.

Wat betekend het voor visumaanvragen?

Vanaf 9 december kunnen stellen van het zelfde geslacht elkaar als gehuwd koppel erkennen in een visumaanvraag. Voor heen was het voor gehuwde stellen enkel mogelijk om de relatie te erkennen als ‘feitelijk samenwonend’.

Naast bovenstaande is het vanaf nu ook mogelijk om aanspraak te maken op een ‘prospective marriage visa’ binnen de partnercategorie van Australië. Dit visum wordt aangevraagd aan de hand van de intentie om het huwelijk met elkaar aan te gaan. Gezien dit voorheen niet mogelijk voor stellen van het zelfde geslacht in Australië, kon dit visum niet worden aangevraagd.

Alle informatie over het partnervisum vind je hier.
Wenst u informatie over wat dit voor uw situatie betekend? Neem dan contact op met een van onze visumspecialisten voor Australië.

Hester Freriksen of Ilona Bennink

Focus van de Australische overheid

Focus van de Australische overheid

Australië kenmerkt zich als een open en toegankelijk land. Mensen komen voor veel verschillende redenen naar het land, zowel tijdelijk als permanent. De mogelijkheid om het land binnen te treden voor mensen, anders dan inwoners, is ondersteund door het visumsysteem van Australië. Het systeem heeft altijd heeft gefunctioneerd, maar is het toe aan modernisering. Er is een systeem nodig dat meer tegemoet komt aan de economie, de sociale- en veiligheidsbehoeften.

Australië zal zich gaan focussen op:

  • Vereenvoudiging van visumregelingen
  • Tijdelijk en permanent verblijf
  • Modernisering van visumregelingen

Vereenvoudiging van visumregelingen

Het huidige visumsysteem heeft Australië voor bijna 30 jaar bediend zonder dat hier grote veranderingen in zijn doorgevoerd. Echter, zijn de migratiepatronen en de behoeften van de Australische economie wel veranderd in de afgelopen jaren

Sinds begin 1980 heeft het permanente migratieprogramma gefluctueerd van 52.600 beschikbare visa naar 190.000 in 2017-2018. Ook de tijdelijke migratie is erg toegenomen, met ruim 8.5 miljoen goedgekeurde visa in het financiële jaar 2016-2017.

Het visumsysteem is erg complex met haar 99 individuele visumtypen. Dit maakt het voor zowel bezoekers als mensen met andere doeleinden erg lastig om het systeem goed te begrijpen en te kiezen voor het juiste visumtype.

Tijdelijk en permanent verblijf

Het aantal mensen in Australië die aanvraag doen voor een permanente verblijfsstatus is erg gegroeid de laatste twee decennia. In 2015-2016 werden ongeveer de helft van alle goedgekeurde permanente visa, toegekend aan mensen die reeds in Australië verbleven op een tijdelijk visum.

Wanneer je op een tijdelijk visum in Australië verblijft mag je niet niet automatisch in Australië blijven buiten de condities van dit visum om. Toch is het is de meeste gevallen van belang voor de economie om te faciliteren in een pad dat leidt naar permanent verblijf voor een aantal tijdelijke inwoners.

Bijvoorbeeld: De Australische economie heeft een voordeel aan het behouden van de beste internationale studenten en bepaalde ‘skilled workers’. Voor deze laatste categorie is onlangs de beroepenlijst aangepast. Deze informatie vind je hier.

Een aantal van de permanente visa hebben een voorlopig (tijdelijk) programma voorafgaand aan het permanente stadium. Toch hebben de meeste categorieën geen voorlopige status, deze kandidaten hoeven geen tijd in Australië door te hebben gebracht voorafgaand aan de toewijzing van een permanente status.

De aanpak van Australië wijkt af van verschillende gelijkgestemde landen. Bijvoorbeeld het Verenigd Koningrijk en America, maar ook Nederland hebben een meer formeel proces en vastgestelde periode voor het evalueren en beoordelen van de personen die permanent in het land willen verblijven.

Wenst u een indicatie van uw visumkansen voor een tijdelijk of permanent visum voor Australië? Vul dan de visumcheck in!

 

 

Aangepaste openingstijden feestdagen 2017

Aangepaste openingstijden feestdagen 2017

De feestdagen zijn weer in zicht! Wij gaan er een weekje tussenuit.
Vanwege kerst en oud en nieuw hanteren wij aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen voor ons kantoor.

Openingstijden:

Van maandag 25 december tot en met maandag 1 januari 2018 is ons kantoor gesloten. Dinsdag 2 januari is ons kantoor weer geopend en staan wij u graag te woord.

 

 

Cijfers International Experience Canada

Actuele cijfers International Experience Canada

Update week 51

 

Wanneer je in Canada (on)betaald werk wilt verrichten voor een periode tot 12 maanden, ontkom je niet aan het feit dat je hier een werkvergunning voor nodig hebt. Daarom is er een jaarlijks, terugkerend uitwisselingsprogramma. Het programma biedt Nederlandse jongeren tussen de 18 en 31 jaar oud de mogelijkheid om stage te lopen, te werken en/of reizen in Canada voor een periode tot twaalf maanden. In dit bericht vind je de actuele cijfers van International Experience Canada.

Het programma is onderverdeeld in twee soorten visa: De open werkvergunning en de open werkvergunning en de gebonden werkvergunning (Working Holiday en Young Professional).

Alle informatie over de verschillende visa vindt je hier.

 

Actuele informatie

Sinds 3 november 2017 kun je je aanmelden voor één van beide programma’s. Vanaf 20 november zijn er wekelijks uitnodigingsrondes. Inmiddels hebben er vier uitnodigingsrondes plaats gevonden. Hieronder vind je de meest actuele cijfers voor beide programma’s, beschikbaar gesteld op donderdag 21 december.

Working Holiday (open werkvergunning)

Quota: 480
Aantal verstuurde uitnodigingen: 501
Beschikbare plekken: 160
Huidig aantal kandidaten in de pool: 75
Kans om een uitnodiging te ontvangen: 40% – 59%

Young Professional (gebonden werkvergunning)

Quota: 120
Aantal verstuurde uitnodigingen: 85
Beschikbare plekken: 77
Huidig aantal kandidaten in de pool: 3
Kans om een uitnodiging te ontvangen: 80% – 99%

*) waarom zijn er meer plekken beschikbaar dan het quota minus de reeds verstuurde uitnodigingen?
– niet iedere kandidaat accepteert (op tijd) zijn/haar uitnodiging, dit resulteert in een plus aan beschikbare plekken.

Wil jij in 2018 stagelopen, werken en/of reizen in Canada? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Jelle de Boer voor meer informatie over de mogelijkheden binnen het International Experience Canada.

Jelle de Boer
Visumconsultant Canada | Tijdelijke visumaanvragen
+31 (0)528 39 11 18
jelle@visa4you.nl

 

Pool International Experience Canada geopend

Stagelopen of werken en reizen in Canada

Wil jij een jaar (of korter) werken en reizen in Canada of ga je stagelopen in Canada, dan dien je over een visum te beschikken. Dit geldt ook wanneer je stage onbetaald is. Het jongerenprogramma voor Canada biedt mogelijkheden voor jouw avontuur.

Een jaar naar Canada met het International Experience Programma.

Canada biedt jongeren ouder dan 18 jaar en jonger dan 31 jaar de mogelijkheid om een visum aan te vragen binnen het jongerenprogramma (IEC). Dit visum biedt je de mogelijkheid om gedurende een periode van twaalf maanden in Canada te verblijven. Tijdens deze twaalf maanden mag je (betaalde) werkzaamheden verrichten en mag je tot zes maanden studeren.

Er geldt een vastgesteld quota en het programma wordt vaak eenmalig per jaar geopend. Dit betekent dat er meer vraag dan aanbod is en VOL = VOL. Op het moment dat wij je aanvraag hebben ingediend kom je in een zogeheten ‘pool’ terecht, samen met alle andere kandidaten. Uitnodigingen om je daadwerkelijke aanvraag gereed te maken ontvangen wij op willekeurige basis. Wil jij zo veel mogelijk kans maken op een visum, dan is het van belang om je zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Naar verwachting zullen de eerste uitnodigingen plaats vinden in december of januari.

De pool is geopend op 3 november 2017. Dit betekent dat wij jouw aanvraag kunnen indienen wanneer jij je bij ons hebt aangemeld en wij over alle benodigde informatie beschikken.

Voor het Working Holiday programma van 2018 worden er 480 werkvergunningen beschikbaar gesteld voor Nederland.  Voor de gebonden werkvergunning worden er 120 werkvergunningen beschikbaar gesteld.

Meer informatie over het programma vind je hier!

Aanmelden:

Heb jij je nog niet aangemeld? Neem dan snel contact op met Visa4you.

Jelle de Boer
T. +31 (0)528 39 11 18
E. jelle@visa4you.nl

 

Veranderingen ouders-afhankelijke kinderen Canada

Canada | Veranderingen ouderafhankelijke kinderen

Goed nieuws voor toekomstig emigrerende gezinnen met kinderen tussen de 19 en 22 jaar! Onlangs heeft de Canadese Immigratiedienst bekendgemaakt dat vanaf 24 oktober 2017 de leeftijdsgrens van ouders-afhankelijke emigrerende kinderen verhoogd wordt van 19 jaar naar 22 jaar.

Kinderen van emigrerende kandidaten boven de 22 jaar kunnen helaas niet meegenomen worden in de aanvraag van de ouders en moeten op eigen kracht eerst tijdelijk of wellicht direct permanent een visa zien te bemachtigen. Ook moet genoemd worden dat de veranderingen pas van kracht zijn indien de aanvraag ná 24 oktober 2017 opgestart wordt. Neem voor meer informatie contact op met Gwenda van Veldhuizen | 0528 391 118.

Veranderingen visumwetgeving Australië

Op 1 juli is het visumjaar 2017/2018 in gegaan. Naast dat er al in april grote wijzigingen zijn aangebracht in de beroepenlijsten voor het Skilled Migrant visum voor Australië, zijn er per 1 juli ook nog weer een aantal beroepen van de lijst afgehaald of verschoven van de Medium naar de Short term beroepenlijst.

Staat uw beroep op de Medium en Long Term Skilled Occupation List, dan kunt u op basis van uw diploma’s en werkervaring in aanmerking komen voor een Skilled Independent visum. Staat uw beroep op de Combined List of Eligible Occupations, dan kunt u met een nominatie van een staat of territory in aanmerking komen voor een visum voor Australië.

Bij een groot aantal staten en territories zijn de nominatieprogramma’s weer geopend. Staten die hun nieuwe beroepenlijsten bekend hebben gemaakt zijn; South Australia, Australian Capital Territory, Victoria en Queensland.

De meeste van deze staten hebben hun beroepenlijsten enigszins uitgebreid. Naast New South Wales gaat nu ook Queensland gebruik maken van het systeem van Expression Of Interest (EOI) van de Department of Immigration of Border Protection (DIBP). Staat uw beroep op de lijst van Queensland, dan kunt u een EOI bij de DIBP indienen. Deze worden doorgestuurd naar de overheid van Queensland. Uit de EOI’s die zij ontvangen, maken ze een keuze welke EOI’s ze willen uitnodigen om een aanvraag voor nominatie in te dienen. Hierbij kijken ze onder andere naar het aantal punten die u behaalt in de puntentelling.

Gratis visumcheck

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om in aanmerking te komen voor een visum voor Australië, neem dan contact met ons op. Of vul direct onze online visumcheck in voor een vrijblijvende en gratis indicatie van uw visumkansen.

Onder Australië leest u meer over de verschillende visa en beroepenlijsten.

Belangrijk: Problemen met inkomende e-mail

Problemen met inkomende e-mail naar Visa4you medewerkers

Wij hebben de afgelopen periode problemen ondervonden met het ontvangen van e-mails via onze @visa4you.nl e-mailadressen. Dit probleem geldt voor alle medewerkers van Visa4you. Momenteel werken wij hard aan een oplossing, echter is het probleem tot op heden nog niet opgelost.

Heeft u de afgelopen periode geprobeerd contact met ons te zoeken via e-mail, maar heeft u geen reactie ontvangen laat het ons weten! U kunt ons telefonisch bereiken via: 0528 – 39 11 18. Onderstaand treft u een overzicht van e-mailadressen per medewerker welke u kunt gebruiken tot het probleem is opgelost.

Onze excuses voor eventueel ongemak!

Afdeling Australië:

Hester Freriksen
hester@interfarms.com

Ilona Bennink
ilona@interfarms.com

Afdeling Canada

Gwenda van Veldhuizen
gwenda@interfarms.com

Manouck Bennink
manouck@interfarms.com

Jelle de Boer
jelle@interfarms.com

Immigratie Canada – tussenstand 2017

Antwoord op veel gestelde vragen rondom Express Entry

1 Juli is Canada Day, een dag waar traditioneel de balans van het afgelopen jaar wordt opgemaakt en een vooruitblik wordt gegeven van de verwachtingen voor het komende half jaar. Met betrekking tot de immigratiecijfers is 2017 tot zover een opvallend jaar, met name met het oog op het Express Entry systeem.

Het Canadese halfjaarrapport gaat in op enkele veel gestelde, maar complexe vragen over het Express Entry systeem:

  • Waarom zijn het aantal uitnodigingen voor het Express Entry systeem, de zgn Invitations to Apply (ITAs) gestegen?
  • Is de verwachting dat er meer ITA’s worden verstuurd?
  • En welk effect kan dit hebben op het scoresysteem ‘Comprehensive Ranking system (CRS)’?
  • Is de CRS score veranderd de afgelopen maanden, en komen er nog meer veranderingen?
  • Hoe gaan de provincies om met het toelatingssysteem?

Meer ITA’s verstuurd

In het 1e kwartaal van dit jaar was al een veel hoger aantal ITA’s (24.632) verstuurd aan kandidaten in de Express-entry pool dan het voorgaande kwartaal. Het 2e kwartaal is een nog hoger aantal ITA’s (26.653) verstuurd ten opzichte van het 1e kwartaal.

Het totaal aantal verstuurde uitnodigingen van het afgelopen half jaar komt daarmee op 51.285 ITA’s, deze aantallen zijn tot dusver niet gehaald sinds de invoer van de Express Entry in 2015.
De stijging heeft te maken met 2 factoren: Ten eerste heeft de regering een hogere jaarlijkse doelstelling voor de federale economische programma’s die onder Express Entry vallen en ten tweede heeft het IRCC bewerkstelligd dat het aantal uitnodigingen verhoogd kon worden, ook vanwege het belang dat de Express Entry de belangrijkste factor is voor economische immigratie.
Overigens is het goed op te merken dat ook de provinciale nominatieprogramma’s ‘PNP’s’ hun doelstelling hebben verhoogd, en daarvoor ook heeft gezorgd voor meer uitnodigingen.

Welk effect kan deze groei in ITA’s hebben op het scoresysteem CRS?

De toename van het aantal ITA’s het afgelopen half jaar kwam met name vanwege de verlaging van de CRS score. Bij 7 van de 16 toelatingsrondes werd de minimale CRS score verlaagd. Zo was bij de 1e ronde van dit jaar de minimale score 468 punten, tegenover een score van 497 punten in december 2016. Bij de toelatingsronde van 31 mei jl. was de CRS score gedaald naar 413 punten, hetgeen betekende dat er een grotere en meer diverse groep kandidaten de zo belangrijke ‘Invitation to Apply’ (ITA) heeft ontvangen.
De meeste recente toelatingsronde laat overigens een hogere CRS score zien, nl. 449 punten. Deze verhoging was te verwachten voor de korte termijn, naar aanleiding van de recente veranderingen in de CRS. Namelijk extra punten voor kandidaten met broer fo zus in Canada en voor kandidaten die de Franse taal beheersen.

Hoe kan het dat er ook kandidaten worden toegelaten met lagere CRS scores?

Het komt veel voor dat Express Entry kandidaten een lagere CRS score hebben dan het vereist aantal punten. In 2016 had 55% van de kandidaten met een ITA een CRS score van minder dan 450 (laagste score in 2016). Dit komt doordat het CRS de score aangeeft zonder de extra punten voor een provinciale nominatie, een baanaanbod of post-secundair onderwijs in Canada.
In 2016 had circa 26% van de 33.872 kandidaten met een ITA een provinciale nominatie ontvangen. Een provinciale nominatie staat voor 600 CRS punten. Een CRS score van 200 zou daarmee 800 worden met een provinciale nominatie.

De provincies blijven actief in 2017. Als we kijken naar een periode van 10 dagen (eind mei 2017); hebben 143 kandidaten punten ontvangen voor een provinciaal nominatieprogramma.
De regering heeft op 6 juni 2017 wederom wijzigingen doorgevoerd. Hierdoor kunnen kandidaten factoren gebruiken om hun CRS-score te verbeteren.

Is de verwachting dat het komende half jaar meer kandidaten voor de Express Entry worden uitgenodigd?

Kandidaten die tussen nu en het eind van dit jaar een ITA ontvangen, zullen zich waarschijnlijk in 2018 in Canada vestigen. Dat betekent dat ze qua immigratie aantallen al worden meegeteld voor het volgende jaar. De exacte immigratiecijfers voor 2018 nog niet bekend zijn, maar onlangs heeft de Canadese minister voor immigratie bekend gemaakt dat het totale cijfer voor immigratie 300.000 zal zijn. Dat betekent dat de doelstelling voor 2018 waarschijnlijk hoger of gelijk zal zijn als de doelstelling voor dit jaar. Economische immigratie wordt binnen Canada nog steeds gezien als een belangrijk bestanddeel van de economische toekomst van het land. De verwachting is dan ook het aantal ITA’s gelijk zal zijn of zal stijgen.

Welke effect valt dan te verwachten op de CRS score?

Zoals hierboven al aangegeven, zal bij meer uitnodigingen (ITA’s) en hogere doelstellingen voor immigranten, leiden tot een lagere CRS score. Echter een lagere score met meer uitnodigingen, kan ook het effect hebben dat er minder uitnodigingsrondes voor de Express Entry worden gehouden. Dit was in juni te merken.

Een meer dynamische benadering van IRCC

In de afgelopen maanden heeft IRCC de Express Entry op een meer praktische manier benaderd, zoals met programma-specifieke rondes en verbeteringen in het CRS. Zo zijn er veranderingen doorgevoerd voor werknemers in Canada die extra punten kunnen verkrijgen voor gekwalificeerde baanaanbiedingen zonder LMIA. Daarnaast is de toekenning van CRS punten voor een bepaald baanaanbod veranderd van 600 tot 50 of 200 punten en werden extra punten toegekend voor kandidaten met een Canadese opleiding. Deze veranderingen waren gebaseerd op het IRCC’s doel om meer nadruk te leggen op persoonlijk vaardigheden en ervaring.

Hoe gaan de provincies om met het Express Entry systeem?

Enkele ontwikkelingen van het afgelopen half jaar geeft aan hoe provincies hun Provinciale Nominatie Programma (PNP’s) hebben aangepast op de kandidaten binnen de Express Entry.
Zo heeft Ontario bijvoorbeeld zijn Human Capital Priorities-programma bijgewerkt om zich te richten op bepaalde werknemers, waaronder meest recent werknemers in ICT. Deze kandidaten ontvingen een Notification of Interest (NOI), ook al hadden ze niet de vereiste 400 CRS-punten. Verder introduceerde Ontario een nieuw Provinciaal nominatieprogramma binnen Express Entry voor tradeworkers en blijft de provincie NOI’s uitgeven voor Franstalige Skilled workers.

Andere provincies hebben ook veranderingen doorgevoerd. Zo opende Saskatchewan een ‘International Skilled Worker’ subcategorie voor kandidaten zonder werkaanbod maar wel met werkervaring in bepaalde sectoren, op basis van het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Ook British Columbia nodigde werknemers en studenten in de Express Entry pool uit voor hun PNP. De Atlantic, waaronder Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick en Newfoundland, zijn ook actief binnen de Express Entry pool.

Verwachtingen voor de toekomst

2017 kenmerkt zich door veranderingen in de Express Entry. De verbeteringen van november 2016 vertalen zich in een verhoogd aantal uitnodigingen (ITA’s), kandidaten in de pool zullen hiervan profiteren. De laatste veranderingen laat zien dat het IRCC zich er voor inzet voor meer verscheidenheid aan kandidaten uit te nodigen. De verwachting van het IRCC is dat de CRS-score kan afnemen, maar het blijft onduidelijk hoe laag deze score kan worden. Als de frequentie van het aantal Express Entry rondes hoog blijft, dan zullen we een verdere daling van de CRS-score zien in 2017.

Uw kansen in de Express Entry?

De eerste stap voor toelating in de Express Entry pool is het opzetten van een nauwkeurig, volledig en actueel profiel. Visa4you volgt nauwlettend de ontwikkelingen binnen de CRS en de PNP ontwikkelingen om zodoende de kansen te vergroten om een uitnodiging te ontvangen. Als eenmaal een ITA is ontvangen, zorgt Visa4you ervoor dat alle documenten en formulieren grondig worden onderzocht en opgesteld. Bent u benieuwd naar uw visummogelijkheden voor Canada? Vult u dan onze vrijblijvende en gratis visumcheck in.
Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.