Personeel uitzenden

Als werkgever kunt u bij Visa4you terecht voor het verzorgen van visumaanvragen voor uw personeel. Of het nu gaat om onderhandelingen, kleine projecten of langdurige uitzending naar het buitenland, wij bekijken graag samen met u de visummogelijkheden.

Australië

Om te kunnen bepalen welk visum er nodig is, wordt er ten eerste gekeken naar de duur van het (werk-)verblijf. Vervolgens worden het bedrijf en de werkzaamheden in Australië beoordeeld. Tevens wordt er gekeken naar de mate van geschiktheid van de werknemer(s) waarvoor het visum wordt aangevraagd.

Onderhandelingen, conferenties etc. bijwonen

Vinden er onderhandelingen plaats in Australië of moet u bijvoorbeeld conferenties bijwonen? Op basis van een toeristenvisum met zakelijke doeleinden, kunt u voor een periode van drie maanden naar Australië vertrekken. Dit visum biedt geen mogelijkheden om daadwerkelijk werkzaamheden te verrichten.

Verblijf tot drie maanden

Voor projecten met een duur korter dan drie maanden kan een tijdelijk businessvisum worden aangevraagd. Dit visum wordt normaliter voor drie maanden afgegeven. In uitzonderlijke gevallen wordt de aanvraag voor zes maanden afgegeven.

Verblijf tot vier jaar

Wanneer uw werknemers voor langere tijd naar Australië moeten vertrekken, dan kunt u hen sponsoren voor een tijdelijk werkvisum. U kunt uw werknemer vanuit uw Nederlandse bedrijf uitzenden naar Australië om daar werkzaamheden uit te voeren op contract, of om een vestiging in Australië op te zetten. In deze situaties wordt het visum voor één jaar afgegeven.

U kunt uw werknemers tevens uitzenden om voor een Australische nevenvestiging te gaan werken. Hierbij zal het visum worden afgegeven voor de duur van het contract, met een maximale verblijfsperiode van vier jaar.

Permanent verblijf

Er kan uitsluitend een permanent visum worden aangevraagd wanneer uw werknemer daadwerkelijk in dienst komst van de Australische vestiging van uw bedrijf. Hiervoor moet de werknemer een arbeidscontract aangeboden krijgen van tenminste twee jaren.

 

Canada

Voor een Canadese werkvergunning, ook wel “intra-company work permit” genoemd, is een tijdelijk werkaanbod vanuit uw Canadese nevenvestiging vereist. Deze werkvergunning betreft een tijdelijk visum, maar kan leiden tot een permanent visum.

Voorwaarden:

  • Uw werknemer heeft ervaring als senior manager, of is gespecialiseerd in een bepaald werkterrein
  • De nevenvestiging in Canada hoeft zijn werkaanbod niet goed te laten keuren door het Canadese arbeidsbureau (HRDC). Er is dus geen “Labour Market Opinion (LMO)” nodig.
  • Om een werknemer naar Canada uit te kunnen zenden, moet hij in de laatste drie jaar minimaal één jaar voor u hebben gewerkt.
  • De werkzaamheden zijn van tijdelijke aard.
  • De vestiging vanwaar u uw werknemer wilt uitzenden naar Canada blijft zakelijk actief tijdens het verblijf van de expat in Canada.

Neemt u voor de visummogelijkheden voor uw personeel contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.