Backpacken in Australië

Het Working Holiday visum Australië
Voor jongeren tussen 18 en 31 jaar

Een jaar lang Down Under voor een onvergetelijk avontuur? Ga backpacken in Australië!

Het Working Holiday visum voor Australië biedt jongeren tussen de 18 en 31 jaar de mogelijkheid om voor een periode van twaalf maanden in Australië te verblijven. Niet alleen mag je door heel Australië reizen, maar je mag ook betaalde werkzaamheden voor Australische werkgevers. Hiervoor geldt echter wel de voorwaarde dat je enkel bij uitzondering langer dan zes maanden voor eenzelfde werkgever mag werken. Daarnaast mag je tot zes maanden studeren.

Naast de mogelijkheid om kennis te maken met het land, biedt het visum tevens een mooie kans om nader kennis te maken met de mogelijkheden binnen de Australische arbeidsmarkt.

We kunnen dit visum voor u aanvragen tot uw 31ste verjaardag, mits u het visum niet eerder hebt aangevraagd of indien u aan de eisen voor een tweede working holiday visum kunt voldoen.

 

Second year Working Holiday

Er bestaat een mogelijkheid om een tweede Working Holiday visum aan te vragen. Hiervoor gelden echter wel harde eisen. Zo moet u aantonen dat u tenminste 88 dagen regionaal seizoenswerk heeft verricht in regionaal Australië. Ook voor dit ‘second year’ geldt de eerder genoemde leeftijdsgrens.

 

Wenst u hulp bij het aanvragen van het Working Holiday visum? Laat het ons weten! Wij voorzien u graag van alle benodigde informatie en een passend advies over het meest geschikte visum voor uw situatie. Neem contact met ons op.