Stagelopen of studeren in Australië

Een visum aanvragen om te mogen studeren,
of om stage te lopen in Australië

Ondanks het feit dat er veel verschillende visummogelijkheden zijn, zijn velen zich hier niet van bewust. Dit is dan ook erg zonde, gezien veel mensen onnodig gebruik maken van bijvoorbeeld het Working Holiday visum. Het kiezen van het juiste visum zorgt dat je geen onnodige visa verspilt en zo meer mogelijkheden overhoud om op een later moment terug te keren naar Australië!

Studeren in Australië

Niet alleen wanneer je een volledige studie, maar ook wanneer je een cursus wilt volgen kunnen we een studentenvisum aanvragen. Daarnaast is het voor kinderen vanaf zes jaar mogelijk om een studentenvisum te verkrijgen om van onderwijs te kunnen genieten.

Wanneer je in aanmerking wenst te komen voor een studentenvisum moet je inschreven zijn op een erkende onderwijsinstelling. Op basis van onder andere deze inschrijving kan de aanvraag gestart worden. Een studentenvisum is geldig voor de duur van je studie, vaak tot vijf jaar. Naast de inschrijving moet je aantonen dat je een verplichte verzekering hebt en dat je financieel in staat bent om jezelf in Australië te kunnen onderhouden.

Op basis van het studentenvisum mag je maximaal 20 uur per week werken. Familieleden kunnen bij de aanvraag worden ingesloten, mits zij aan de voorwaarden voldoen.

Stagelopen in Australië

Training visum

Dit visum is speciaal voor mensen die vaardigheden en competenties willen ontwikkelen binnen het huidige vakgebied, of vanwege studie (stage). Om voor een visum binnen deze categorie in aanmerking te kunnen komen moet u over een aanbod vanuit een Australische organisatie beschikken. Zowel u, als de functie en de organisatie worden door de Australische Immigratiedienst beoordeeld.

Voor dit visum geld een minimum leeftijd van 18 jaar. De geldigheid van het visum kan oplopen tot twee jaar.

Temporary activity visum

Wanneer u voor bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek naar Australië moet vertrekken, kunt u misschien in aanmerking komen voor dit visum. Hiervoor moet u uitgenodigd worden door een Australische onderzoeker/wetenschapper voor deelname aan een onderzoek. Het visum is vaak 12 maanden geldig. Daarnaast gelden er verschillende andere eisen. Onze specialisten kunnen u hierover volledig informeren!

Deze categorie is niet alleen bestemd voor ‘researchers’, maar ook voor veel andere doeleinden. Zo behoren bijvoorbeeld ook zendelingen (missionaris), die voor religieuze werkzaamheden naar Australië moeten vertrekken.

Working Holiday visum

Zoals aangegeven kiezen ook veel mensen voor een Working Holiday visum. Veel van hen keren terug naar het thuisland wanneer de stage is afgerond. Vervolgens komen velen tot de conclusie dat ze graag terug willen om bijvoorbeeld te backpacken. Vaak is het gebruikte Working Holiday visum dan al verlopen, en daarmee ook de mogelijkheid om te backpacken op basis van dit visum.

Dit zorgt vaak voor teleurstelling. Dat is jammer want het kan ook anders! Wij informeren u dan ook graag over andere opties.

Het Working Holiday visum is eigenlijk bedoeld voor backpackers. Jongeren tussen de 18 en 31 jaar kunnen dit visum verkrijgen. Het visum biedt de mogelijkheid om voor een periode van twaalf maanden door Australië te reizen. Daarnaast mag je betaalde werkzaamheden verrichten en tot vier maanden studeren.

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.
Dit kan telefonisch via +31 (0)528 39 11 18, of per e-mail via info@visa4you.nl.