Toeristenvisum Australië

Het Visitor Visum (eTA) Australië

Wanneer u op vakantie gaat naar Australië, familie en vrienden wilt bezoeken of indien u voor zakelijke doeleinden naar Australië moet afreizen, dan heeft u een visum nodig. Welk visum het beste aansluit op uw situatie, hangt af van uw reisdoel. Er bestaan immers verschillende visa voor deze doeleinden.

Subcategorieën Visitor Visa

eTA Australië

Het eTa, ofwel ‘Electronic Travel Authority’ betreft een visum voor drie maanden. Op basis van dit visum mag u niet werken, daarentegen mag u wel drie maanden een studie of cursus volgen.

Ook voor mensen die voor zakelijke doeleinden naar Australië moeten afreizen kunnen we dit visum aanvragen. Hiermee mag u bijvoorbeeld onderhandelingen voeren of congressen bijwonen. Het is niet mogelijk om uitvoerende werkzaamheden te verrichten. Wilt u wel uitvoerende werkzaamheden verrichten, dan heeft u een werkvisum nodig.

Het aanvragen van een visum als deze neemt weliswaar weinig tijd in beslag, maar het is aan te raden ruim op tijd te starten. Door onvoorziene omstandigheden kan het langer duren voordat u uw visum verkrijgt.

Toeristenvisum 6 of 12 maanden

Wanneer u langer wilt rondreizen, dan kunt u een toeristenvisum voor zes of twaalf maanden verkrijgen. Ook hiervoor geldt echter dat u niet mag werken. Studeren mag wel. Tot maximaal drie maanden. We kunnen het visum aanvragen met een ‘multiple entry’ conditie. Zo kunt het land meermaals in- en uitreizen tijdens de geldigheidsperiode van het visum.

De afhandeling van een aanvraag voor dit visum neemt ongeveer 1 tot 1,5 week in beslag. Neem echter voldoende tijd voorafgaand aan vertrek om uw visum te regelen. Er kunnen verschillende redenen zijn voor vertraging van de procedure.

 

Wenst u hulp bij het aanvragen van uw visum, of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

 

Bent u jonger dan 31 jaar en wilt u wel werken tijdens uw verblijf in Australië. Dan is het Working Holiday visum wellicht is voor u.