eTA en toeristenvisum Canada

Reizen naar Canada met een eTA

Voor mensen die willen reizen naar Canada is het verplicht om een visum aan te vragen. Wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft en u beschikt over een Nederlands paspoort, dan heeft u een toeristenvisum nodig. Dit toeristenvisum is het ‘Electronic Travel Authorization’ ofwel eTA.

Wanneer het visum voor u is aangevraagd, wordt het na goedkeuring automatisch gekoppeld aan uw paspoort. De reisstatus is vijf jaar geldig, mits het paspoort eerder verloopt. Indien u een nieuw paspoort krijgt, moet u tevens een nieuwe eTA aanvragen.

Met een geldige eTA kunt u zo vaak naar Canada reizen als u wilt. Over het algemeen mag u tot zes maanden in Canada verblijven.

Wilt u ook werken of studeren, dan heeft u een werkvergunning of studentenvisum nodig.

Voormalig bewoners van Canada

Vrijwillig afstand doen van de PR status of een PR Travel document aanvragen

In veel gevallen verloopt een permanent resident (PR) status niet. Zelfs wanneer u meerdere jaren niet in Canada heeft gewoond kan het zo zijn dat uw status nog in het systeem staat. Wanneer dit inderdaad het geval is, maar wanneer u geen geldige permanent resident card heeft dan zijn er twee opties:

  • Een ‘PR Travel document’ aanvragen, of;
  • Vrijwillig afstand doen van uw Permanent Resident status om vervolgens aanvraag te doen voor een eTA

Welke optie van toepassing is zal afhangen van uw mogelijkheden om een nieuwe PR status aan te vragen en uw intenties om te wonen en werken in Canada in de toekomst.

Hulp bij het aanvragen van een visum

Visa4you kan u helpen bij het aanvragen van een visum, maar bijvoorbeeld ook bij het doen van afstand van uw PR statsus. Neem contact met ons op om uit te zoeken welke mogelijkheden er voor u zijn.